Blog

Paylaş
...
3.10.2024

Alman Kültürünü Anlamak İçin Almanca Öğrenmenin Önemi

Almanca öğrenmek sadece bir dil öğrenmekten çok daha fazlasını ifade eder. Alman kültürü, tarihi ve felsefesiyle dünya üzerinde önemli bir yere sahiptir. Bu zengin kültürü daha derinlemesine anlamak için Almanca öğrenmek, size eşsiz bir bakış açısı sunar. Şimdi sizlere Almanca öğrenmenin Alman kültürünü anlamadaki önemden bahsedeceğiz.
...
24.07.2024

Almancaya İlk Adım: Goethe-Zertifikat A1:"Start Deutsch 1"

Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1, yetişkinlere yönelik, çok temel düzeyde Almanca dil becerilerini belgelemek için uluslararası geçerliliğe sahip bir sınavdır. Bu sınavı başarıyla tamamlayan adaylar, Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi´nin (CEFR) ilk seviyesi olan A1 seviyesinde Almanca dil becerilerine sahip olduğunu göstermiş olur.
...
14.06.2024

Bremen Mızıkacıları: Dostluk ve Cesaretin Zaferi

Grimm Kardeşler´in en bilinen masallarından biri olan Bremen Mızıkacıları, bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun dostluk ve cesaret dolu hikayesini anlatır.
...
14.05.2024

Dirndl: Geleneksel Giysiden Modern Bir Moda İkonuna

Dirndl, kökeni Alpler´e dayanan, günümüzde ise Oktoberfest´ten öte, modern bir moda ikonu haline gelen ikonik bir kadın giyim tarzıdır. Elbiseden çok daha fazlası olan Dirndl, gelenek, zanaatkarlık ve feminenliği harmanlayan, her yaştan ve bedenden kadına hitap eden bir tarzdır.
...
10.05.2024

Grimm Kardeşler: Hayatları ve Masalları

Jacob Ludwig Karl Grimm (1785-1883) ve Wilhelm Carl Grimm (1786-1859), Almanya´dan derledikleri masallar ve halk hikayeleriyle tanınan iki kardeş. Grimm Kardeşler, sadece masal yazarı olarak değil, aynı zamanda filologlar, dilbilimciler ve mitoloji araştırmacıları olarak da bilinir.
...
2.05.2024

Alman Vatandaşlığı Koşullarında Önemli Değişiklikler!

Almanya´da çifte vatandaşlığı kolaylaştıran "Vatandaşlık Yasası´nın Modernizasyonu Yasası" Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından imzalanarak, Resmi Gazete´de yayımlandı. 27 Haziran´da da yürürlüğe girecek.
...
30.04.2024

Dünyanın en büyük bira festivali: Oktoberfest

Oktoberfest, dünyanın en büyük bira festivali olarak bilinir ve her yıl Almanya´nın Münih şehrinde düzenlenir.
...
3.04.2024

Goethe Zertifikat Sınavı İçin Kelime Listesi

Goethe Zertifikat, Goethe-Institut tarafından düzenlenen bir Almanca dil yeterlilik sınavıdır. Bu sınav, Almanca dilini öğrenen kişilerin dil becerilerini değerlendirmek ve belirli bir dil seviyesinde olduklarını kanıtlamak amacıyla kullanılır.
...
29.03.2024

Telc Sınavına Özel Kelime Listesi

Almanca Telc sınavı, Almanca dil becerilerini değerlendiren ve genellikle Almanya´da çalışma, eğitim veya göçmenlik için gereken yeterlilikleri ölçen bir sınavdır. Bu sınavın başarılı bir şekilde geçilmesi için geniş bir kelime dağarcığına sahip olmak önemlidir.
...
26.03.2024

Deutsches Sprachdiplom (DSD) Hakkında Her şey

DSD Okulu, Almanya Federal Cumhuriyeti´nin resmi tek dil diploması olan Deutsches Sprachdiplom (DSD)´yi vermeye yetkili olan okuldur. Bu statüye sahip olabilmek için, okulların Alman Kültür Bakanları Konferansı (KMK) tarafından belirlenen belli şartları yerine getirmesi gerekir.
...
20.03.2024

TELC: Dil Becerilerini Ölçmenin En Güvenilir Yolu!

TELC, "The European Language Certificates" (Avrupa Dil Sertifikaları) kelimelerinin kısaltmasıdır. Frankfurt merkezli bir kuruluş olan TELC gGmbH tarafından 11 farklı dilde yabancı dil yeterlilik sınavları düzenlenmektedir. Bu sınavlar, Avrupa Ortak Dil Kriterleri´ne (AOÖÇ) uygun şekilde hazırlanmaktadır.
...
12.03.2024

Almanya Fırsat Kartı (Chancenkarte) Nedir?

Almanya’ya artık herkes kolaylıkla yerleşip, kalıcı olacak. 1 Haziran’da yürürlüğe girecek, Almanya Fırsat Kartı (Chancenkarte), Almanya´da iş bulmak isteyen vasıflı göçmenler için yeni bir vize türüdür. Bu kart, AB dışı ülkelerden gelen ve belirli kriterleri karşılayan kişilere Almanya´da 6 ay boyunca iş aramalarına izin verir.
...
12.12.2023

Almanya´da Sınava Giriş Kuralları

Her ülkenin kendine ait bir kültürü var. Bu durum elbette eğitim sistemine de yansıyor. Eğer bir Türk öğrenci olarak Almanya’ya gidecekseniz alışmanız gereken konulardan biri de; ‘Tükenmez Kalem Kullanma Zorunluğu!’. Yanlış duymadınız! Lise, üniversite ya da yüksek lisans öğrencisi olmanız farketmeksizin sınavlarda tükenmez kalem kullanmak zorundasınız. Tükenmez kaleminizin rengi siyah veya mavi olmak zorunda ve diğer renkli kalemlere kesinlikle izin verilmiyor.
...
01.02.2022

Pratik Almanca

Almanca öğrenmek istiyorsunuz ama çok vaktiniz yok mu? Gramerde ve anlamakta sorun yaşamamanıza rağmen, konuşurken zorlanıyor musunuz? Birebir Almanca, pratik Almanca eğitimi ile yardımınıza koşuyor. Uzman eğitmenlerimiz ile ihtiyaçlarınız ve eksikleriniz belirlenerek sizlere en uygun eğitim programları hazırlanıyor.
...
22.02.2022

En Sık Sorulan Sorular

Basit düzeyde Almanca bilgisini nasıl kanıtlarım? Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sertifikası, basit düzeyde Almanca bilgisini göstermektedir. Daha yüksek seviyede bir sertifikanız varsa, Almanya’da bu sertifika da kabul edilmektedir.

EĞİTİM BAŞVURU FORMU

Lütfen aşağıda istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girip gönderiniz.

Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.