İş ve Kariyer

Paylaş

 

Almanya’da İş Kurmak

 

Almanya’da iş kurmak isteyen birçok kişi bulunuyor. Almanya’da iş kurmak için takip etmeniz gereken pek çok aşama bulunuyor. Almanya’da iş kurmak oldukça sıkı prosedürleri içeren bir süreç. Bunun yanında profesyonel danışmanlık almanızı gerektirecek yasal süreçler de oldukça zorlayıcı olabiliyor. Tüm bunlara rağmen Almanya’da kendi işini kurmak isteyen ve risk alma cesareti gösteren kişilerden biriyseniz, Almanya’da iş kurmak hakkında merak edilenleri sizin için derledik.

 

Almanya’da iş kurma süreci küçük bir dükkândan büyük bir farikaya geniş farklara sahip operasyonları içeriyor. Bunun için farklı şirket modelleri yer alır. Her şirket modelinin getirdiği çeşitli avantajlarla birlikte birtakım yükümlülükler de bulunur. Bunların arasında edinilmesi gereken evraklardan farklı vergi dilimlerinde yer almaya çok farklı unsurlar yer almakta. Peki Almanya’da kendi işini kurmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

 

Kimler Almanya’da İş Kurabilir?

Almanya’da iş kurmak için öncelikler kişilerin oturma iznine sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca bu kişiler oturma izni ile birlikte kazanç getiren bir işte çalışma ya da serbest çalışma izni de almaları gerekiyor. Oturma izni ile bu izinleri de alan kişiler Almanya’da kendi işini kurabilirler.

 

Almanya’da İş Kurmak İçin Yasal Yapı

Almanya’da iş kurmak için seçmeniz gereken bir yasal model bulunuyor. Şahıs şirketi ya da sermaye şirketi olarak yapılan ayrımda borçlardan sorumluluk etkili olmakta. Şahıs şirketlerinde kişiler borçlara bireysel olarak da sorumluyken sermaye şirketlerinde sorumluluk bulunmuyor. Ancak sermaye şirketi açmanın yükümlülüklerinin da fazla olması ve görece fazla olan bir başlangıç sermayesine ihtiyaç duyulması işini yeni kuracak kişilerin şahıs şirketlerine yönelmelerine neden oluyor.

 

Şirket Kaydı

Almanya’da kendi işinizi kurmak için işletmenizi kayıt ettirmeniz gerekir. Bazı alanlarda çalışabilmeniz için de eğitim ve sertifika almanız da gerekebilir. Bunun için ticaret odalarına ya da zanaat odalarına başvuru yapmanız gerekir. Gerekli lisansları ya da eğitimleri aldıktan sonra ticaret odasına kayıt yaptırmak zorunludur. Ticaret odası tarafından tesciliniz yapıldıktan sonra vergi dairesi süreci başlar. Vergi dairesine yaptıracağınız başvuru sonrasında işletmenizin kuruluşu ticaret sicil gazetesinde yayımlanır. Odaya her yıl cironuza bağlı değişen oranda üyelik ücreti ödeyeceğinizi unutmayın. Yıllık geliri 22 Bin £ altında kalan işletmeler küçük işletme kabul edilir ve birçok süreçte kolaylık tanınır. Bu nedenle işletme türünüzü özenle seçmeniz yararlı olacaktır.

 

Almanya’da şirket kurmak için iyi derece Almanca bilmeniz yararlı olacaktır. Tüm bu süreçte dil desteği için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Almanca öğrenmeye hemen başlamak için seviye tespit sınavını çözerek bizimle iletişime geçebilirsiniz. Almanya ve Almanca hakkında çok daha fazlası için bizimle iletişime geçin. 

Süre Dil Kimler alabilir?

EĞİTİM BAŞVURU FORMU

Lütfen aşağıda istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girip gönderiniz.

Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.