Almanya Süresiz Oturma İzni
Almanya süresiz oturma izni, uzun bir süredir belirli bir nedenle Almanya’da oturma iznine sahip olan kişilerin, bu izni uzatmaya gerek duymaksızın Almanya’da ikamet edebilmelerini sağlayan bir yöntemdir. Belirli kriterleri karşılayan kişiler bu Almanya süresiz oturma iznine başvurmak süratiyle Almanya’da yerleşik hale gelebilirler. Siz de Almanya’da bir kariyer yapıyorsanız ya da kariyer hedeflerine sahipseniz Almanya süresiz oturma izni hakkında merak edilenleri sizin için derledik.
Almanya’da bir yaşam birçok insanın hayallerini süslüyor. Yaşam kalitesi, ücretler düzeyinin yüksek olması ve iş olanakları birçok Türkün Almanya’da yaşamak, kariyer yapmak, eğitim almak ve hatta kalıcı olarak yerleşmek için hayaller kurmasını sağlıyor. Almanya da ülkeye uzun süre emek harcamış kişilerin daha rahat bir hayat kurmalarını kolaylaştıran pek çok olanağı sağlamakta. İş arama izni, eğitim esansında ve sonrasında çalışma izni, göç yasası gibi yöntemlerle birçok Türk Almanya’da bir hayat kurmak için çabalıyor. Siz de Almanya’da yaşamak için planlar kuruyorsanız ya da halihazırda Almanya’da faaliyet göstermeye başladıysanız Almanya süresiz oturma izni bir noktada sizin de ilgileneceğiniz bir konu haline gelecektir. Peki Almanya süresiz oturma izni için hangi koşullar aranmaktadır?
Almanya Süresiz Oturma İzni Başvuru Koşulları:
-
En az 5 yıldır Almanya’da oturma iznine sahip olmak
-
A2 sevyesinde Almanca yeterliğine sahip olmak
-
Çalışma iznine sahip olmak
-
Adli sicil kaydı temiz olmak
-
En az 60 ay emeklilik sigorta pirimi ödemesi yapmış olmak
-
Bireysel ve varsa ailenin geçini kurumlardan yardım almadan karşılayabiliyor olmak
-
Entegrasyon kursunu başarıyla tamamlamış olmak
Almanya’da süresiz oturma iznine sahip olmadan önce bazı yükümlülüklerin yerine getirilmiş olması gerekir. Bu yükümlülükler çalışma izni, dil yeterliliği, prim ödemesi, entegrasyon gibi başlıklardan oluşur. Bunu yanında Almanya’da 5 yıldır oturma iznine sahip olma kriteri de yer almaktadır. Bu kriterin bazı istisnaları bulunmaktadır.
Almanya’da eğitim almış olanlar için:
Alman’da bir üniversite ya da mesleki eğitim almış olan kişiler eğitim sonrasında 2 yıl oturma iznine sahip olmaları durumunda süresiz oturma iznine başvurabilirler. Bunun için B1 seviyesinde Almanca yeterliliğine ve 24 aylık sigorta prim ödemesine sahip olmaları gerekmektedir. Diğer bit deyişle mezuniyet sonrasında en az 2 yıl çalışmış olmaları gerekmektedir.
Nitelikli iş gücü ve akademisyenler için:
Almanya’da nitelikli işçi ya da akademisyen statüsünde çalışarak oturma izni almış olan kişiler 4 yıl çalışmak süratiyle süresiz oturma iznine sahip olurlar. Bu haktan yararlanmak için B1 seviyesinde Almanca yeterliliğine sahip olmak ve 48 ay sigorta prim ödemesi yapmış olmak şartı da aranmaktadır.
Almanya’da işletme sahibi olanlar:
Almanya’da bir işletme sahibi olan ve bu yöntemle kendisinin ve ailesinin geçimini hiçbir yardım almadan karşılayabilen kişiler 3 yıl sonunda süresiz oturma iznine başvuru hakkı elde ederler.
Almanya’da devlet memuru olanlar:
Almanya’da bir kamu kurumunda devlet memuru statüsünde çalışan kişiler 3 yıl sonunda Almanya sınırsız süreli oturma izni için başvuru yapma hakkına sahiptirler. Bunu için A2 seviyesinde Almanca yeterliliği aranmaktadır.
Almanya sınırsız süreli oturma izni hakkı için sizde yukarıdaki kriterler inceleyebilir daha fazlası için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dünyanın her neresinde olursanız olun Birebir Almanca’nın size özel hazırlanacak eğitim programlarıyla Almanca eğitiminize devam edebilir, Almanya yolculuğunuza emin adımlarla ilerlemeye devam edebilirsiniz. Birebir Almanca online birebir ya da grup eğitimlerle dünyanın neresinde olursanız olun Almanca öğreniminde size en yakın Almanca öğrenme çözümünüz! Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.